България от високо-Bulgaria from the sky Зелен маратон горско бягане и колоездене

About This Project

Едно видео от едно много интересно и приятни събитие в което екипът на Sky Pictures Bulgaria имаше удоволствието да вземе участие и изработването на видеото по въздух и земя
приятно гледане.

With: https://www.facebook.com/USTREM.CYCLING  https://www.facebook.com/events/1201562303190767/
Drone operator: Petar Petrov
Photographer: Emily Plamenova
Cameraman 1: Лазар Еленков
Cameraman 2: Petko Momchilov
На 20-ти септември (неделя) в района на Аладжа манастир се проведе първото издание на „ЗЕЛЕН МАРАТОН“ – новото предизвикателство, което Велоклуб „УСТРЕМ“ отправи към всички, които обичат да бягат или карат велосипед сред природата.

Можете да видите видео клип от него, заснет дрон ето тук: https://youtu.be/drydzTQCbeQ

Събитието бе насочено към любителите и в него взеха участие 163-ма души, които се състезаваха в дисциплините:

планинско колоездене – 10, 20 и 40 км;
горско бягане – 10 и 20 км;
дуатлон – 20 км колездене + 10 км бягане;
Базовия лагер бе на голямата поляна с наблюдателницата над Аладжа манастир, а трасетата по горските пътища и пътеки в Природен парк „Златни пясъци“.

Идеята на събитието е да промотира спортовете свързани с екологичните начини на придвижване, но освен това то има и благотворителна кауза – 100% от събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на спортна екипировка на деца в социални домове и неравностойно положение.

Още в 8:00 часа голямата поляна беше пълна с хора, а участниците бяха дошли от периметъра София – Бургас и Русе-Чепеларе. Всички получиха подаръци и сувенири още при записването си, а на финала ги очакваше медал за завършено състезание и добър награден фонд за класиралите се в първите места.

Стартовете бяха 2 – първи за велосипедистите и дуатлонците и втори за бегачите.

На около 4 км от старта рояк стършели нападна състезателите. Резултата беше 31 ужилени. Някои от тях с над 20 ужилвания. Благодарение на своевременната реакция на осигуряващия медицински екип и организаторите, бе оказана медицинска помощ на място, за което бяха извикани допълнителни медицински екипи. 22-ма бяха откарани в токсикологията на Военна болница за консултация и лечение, а много от тях след това върнати на поляната.

Всичко това не успя да попречи на останалите участници да се състезават до край по някои от най-красивите трасета в района на Варна, а след това да участват в забавленията и игрите на поляната.

Събитието ще се състоя с финансовата подкрепа на Община Варна и е част от Европейската седмица на спорта.

Партньори и спонсори на събитието: Община Варна, TaxBack, Хармоника, Lagarde, Fit & Shape, Веломагазин „УСТРЕМ“, GreatWall,  БЧК, ТД “Родни балкани”, Sky Pictures Bulgaria, PowerJump, Природен парк “Златни пясъци” и др.

Category

Video