За нас

SKY PICTURES BULGARIA MEDIA

SKY PICTURES BULGARIA е един от лидерите в Европа в използването на дронове в почти всяка една сфера на съвременният живот. Компанията е напълно сертифицирана като UAV-Drone System и UAV-Drone Operator.

Sky Pictures Bulgaria работи основно в заснемането на видеоклипове и снимки за корабната индустрия, тежката индустрия, инспекциите с дронове, тайм-лапс видеоклипове, видеоклипове за ремонт на кораби, всички видове видео и кино продукции, рекламната индустрия, видеоклипове за недвижими имоти и други. Компанията е създадена от Петър Петров, който започва професионалната си кариера като парашутист и професионален скай-дайвинг оператор, както и пилот на глайдер. От 1993 г. Петров започва паралелна кариера като фоторепортер, който работи за агенция REUTERS в региона на Североизточна България до 1999 г. От 1998 г. До 2010 г. Работи за агенция Associated Press (АП), като от 2005 г. до 2010 г. е главен фотограф и координатор на агенцията, базиран в България. Между 2003 – 2005 г. Петров работи за AFP (Agence France Prese) в североизточна България. През 2010 г. Петър Петров става CEO на новата високо-технологична фото-агенция Impact Press Group и заема позицията на главен фото-редактор, развивайки фото и видео-журналистиката в България с екстремната си визия и опит натрупан от работата му в горещи точки на света предимно в близкият и далечен изток през годините работил за световните информационни агенции.

През 2014 г. Петров основава една от най-големите и професионални компании за безпилотни летателни апарати (дронове) в Европа – Sky Pictures Bulgaria. Като бивш парашутист – скай дайвинг оператор и пилот на глайдер Петър Петров има уникален стил на пилотиране на (БЛА) дронове и невероятни умения да ги управлява при почти всякакви сложни условия , като създава невероятно плавни видео-клипове. Sky Pictures Bulgaria работи като цяло в областта на корабната индустрия, тежката индустрия, инспекциите с дронове, кино индустрията, военно-промишленият комплекс, таймлапсове, видеоклипове за ремонт на кораби, видео и кино продукции, рекламната индустрия, видеоклипове за недвижими имоти и други.

SKY PICTURES BULGARIA

НАШИЯТ ЕКИП

ПЕТЪР ПЕТРОВ

Петър Петров е напълно лицензиран дистанционно управляващ пилот на UAV, Започва професионалната си кариера като професионален скай-дайвинг оператор в САЩ и РУСИЯ и пилот на глайдер още от 16 годишна възраст. От 1993 г. Петров започва паралелна кариера като фоторепортер, който работи за агенция REUTERS в региона на Североизточна България до 1999 г. От 1998 г. До 2010 г. Работи за агенция Associated Press (АП), като от 2005 г. до 2010 г. е главен фотограф и координатор на агенцията, базиран в България. Между 2003 – 2005 г. Петров работи за AFP (Agence France Prese) в североизточна България. През 2010 г. Петър Петров става CEO на новата високо-технологична фото-агенция Impact Press Group и заема позицията на главен фото-редактор, развивайки фото и видео-журналистиката в България с екстремната си визия и опит натрупан от работата му в горещи точки на света предимно в близкият и далечен изток през годините работил за световните информационни агенции. През 2014 г. Петров основава една от най-големите и професионални компании за безпилотни летателни апарати (дронове) в Европа – Sky Pictures Bulgaria. Като бивш парашутист – скай дайвинг оператор и пилот на глайдер Петър Петров има уникален стил на пилотиране на (БЛА) дронове и невероятни умения да ги управлява при почти всякакви сложни условия , като създава невероятно плавни видео-клипове. Sky Pictures Bulgaria работи като цяло в областта на корабната индустрия, тежката индустрия, инспекциите с дронове, кино индустрията, военно-промишленият комплекс, таймлапсове, видеоклипове за ремонт на кораби, видео и кино продукции, рекламната индустрия, видеоклипове за недвижими имоти и други.

ЕМИЛИ ПЛАМЕНОВА

Емили Пламенова е напълно лицензиран дистанционно управляващ пилот на UAV, както и основното лице във компанията, което изработва полетните разчети и оформя документи относно всички необходими разрешения от службите в съответната държава при извършване на полети над стратегически и рискови обекти. Тя изпълнява длъжността втори подпомагаш дистанционно управляващ пилот , контролира цялата радио и друга комуникация по време на работа между ангажираните и отговорни страни, извършва оценка и анализ на всеки едни новопоявил се риск по време на работа , както и прилага при необходимост всички налични протоколи за недопускане на каквото и да е развитие на всяка критична ситуация по време на работа.

Офис

ОФИС - София бул. Янко Сакъзов 19
+359 887 512367
skypicturesbulgaria@gmail.com
sky@skypicturesbulgaria.com