Варна от високо с дрон / Varna from above

About This Project

https://www.facebook.com/skypicturesbulgaria

Варна е град в североизточна България, разположен по бреговете на Черно море и Варненското езеро и е административен център на едноименните община и област. Той е най-големият град в Северна България и по българското Черноморие. Населението на града по данни на НСИ към 31.12.2014 г. се изчислява на 335 949 души, което поставя Варна на трето място по големина в България след София и Пловдив.

В града се съхранява златно съкровище от халколита, за което се смята, че е най-старото златно съкровище в света. Варна често се нарича „морската столица“ или „лятната столица на България“ и е важен туристически и културен център. Сред международните културни събития, които се провеждат в града, са световноизвестните фестивали Варненско лято, Любовта е лудост, Златният делфин, Август в изкуствата, Видеохолика и други.

Варна е кандидат за Европейска младежка столица 2016 г. и Европейска столица на културата 2019 г. Побеждава в надпреварата за Европейска младежка столица през 2017 г. Повече информация за Варна тук.

Представяме ви завършеният клип, показващ Варна, от въздуха, за който смеем да твърдим, че е може би най-добрият клип от подобен тип с професионално пилотиране на дрони и заснет до момента в страната. До момента сме получили стотици референции и благодарности от държавни институции, български и чуждестранни компании за качеството и професионализма на работата ни. Една голяма част от варненци и гостите на града ще имат възможност съвсем скоро да гледат видеото в продължение на няколко месеца на възлови точки в града. Използвани са 4 модела безпилотни летателни апарати в зависимост от терена, двама пилоти и един камера оператор, а монтажът е направен така, за да може да бъде максимално разбираемо видеото. Клипът е част от международен проект за българското Черноморие, а една голяма част се опитахме да споделим с вас по време на нашата работа през последните месеци, от съображения на продуцентите, част от забележителностите на града не са включени, но в един отделен клип ще ви ги покажем, както тях, така и всичко друго зад кадър. В продължение на година ще споделим с вас още няколко десетки подобни вече заснети клипа, обвързани с различни подобни проекти от всеки един град на България. Ако видеото ви харесва, споделете го, харесайте и споделете и нашата страница: https://www.facebook.com/skypicturesbulgaria.

The last edition of the video “Black sea town of Varna seen via drone’s Eye” by: Sky Pictures Bulgaria

Drone operators: Petar Petrov, Emily Plamenova
Drone camera operator: Emily Plamenova
Film Director: Ashley Avis
Film producers: https://www.facebook.com/skypicturesbulgaria, 422 Film house, Seven frame media

Category

Video